Geen bezoek op Intensive Care, hartbewaking en isolatieafdeling › Treant Zorggroep

Op www.treant.nl/corona hebben wij al ons nieuws over corona gebundeld

Geen bezoek op Intensive Care, hartbewaking en isolatieafdeling

Geplaatst op: 22 maart 2020

Er is geen bezoek meer toegestaan op de Intensive Care, hartbewaking (CCU) en de isolatieafdeling (afdeling Oost 1) op ziekenhuislocatie Scheper in Emmen.

Dit geldt voor álle patiënten die zijn opgenomen op deze afdelingen:

  • patiënten die besmet zijn met het coronavirus én patiënten die om andere redenen zijn opgenomen 
  • patiënten uit deze regio én patiënten die we opnemen vanuit Zuid-Nederland.

Een ontzettend moeilijke maatregel voor onze patiënten en hun naasten, maar wel één die we moeten nemen om deze kwetsbare groep te kunnen beschermen. We houden familieleden natuurlijk telefonisch op de hoogte van de situatie van hun naaste. Ook op onze locaties voor wonen en zorg is helaas geen bezoek meer mogelijk.

Wel bezoek op overige afdelingen in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal

Op alle overige afdelingen van alle drie ziekenlocaties in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal, is bezoek welkom tussen 19.00 en 20.00 uur. Let op! Per patiënt mag er één bezoeker aanwezig zijn.

Alleen mensen uit Drenthe, Groningen en Friesland op bezoek

Patiënten mogen geen bezoekers meer ontvangen van buiten Drenthe, Groningen en Friesland vanwege de corona-dreiging. We willen de risico’s tot verspreiding tot een minimum beperken.

Treant Zorggroep volgt de landelijke richtlijnen van het RIVM

Informatie over het coronavirus

Op www.treant.nl/corona vind je alle informatie over de maatregelen in onze ziekenhuizen en woonzorgcentra.

Belangrijke informatie over bezoek
Er is helaas geen bezoek mogelijk op de Intensive Care, hartbewaking (CCU) en de speciale isolatieafdeling voor corona-patiënten op onze ziekenhuislocatie in Emmen. Dit geldt voor álle patiënten die opgenomen zijn op deze afdelingen, zowel voor patiënten die besmet zijn met het coronavirus als voor patiënten die om andere redenen zijn opgenomen (patiënten uit deze regio én andere regio's). Een ontzettend moeilijke maatregel voor patiënten en hun naasten, maar wel een die we moeten nemen om kwetsbare patiënten te beschermen. We houden familieleden natuurlijk op de hoogte van de situatie van hun naaste. Ook op onze locaties voor wonen en zorg is helaas geen bezoek meer mogelijk. Meer informatie

Patiënten op de andere ziekenhuisafdelingen mogen geen bezoekers meer ontvangen van buiten Drenthe, Groningen en Friesland. We willen zo de risico’s op verspreiding van het coronavirus tot een minimum beperken.

Bekijk de veelgestelde vragen voor patiënten en bezoekers en voor welke ziekenhuiszorg u op welke locatie terecht kunt tijdens de coronacrisis