Fiets- en valdag in Refaja op 13 juni › Treant Zorggroep

Fiets- en valdag in Refaja op 13 juni

Geplaatst op: 27 mei 2015

Op zaterdag 13 juni organiseert ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal, onderdeel van Treant Zorggroep, voor de zevende achtereenvolgende keer een fiets- en valdag voor mensen met een heup- en/of knieprothese. De bijeenkomst start om 9.30 uur en duurt tot circa 12.00 uur.

Wie deel wil nemen aan de fietsdemonstratie, instructie en valpreventie kan zich tot 5 juni aanmelden via veiligfietsen@refaja.nl, onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en aantal personen. Telefonisch aanmelden kan ook: 0599 654 447 of 0599 654 515.

De fiets- en valdag start gezamenlijk in de Zwartsenbergzaal in Refaja waar dr. Middendorf, orthopeed, een inleiding verzorgt over orthopedie en protheses. Daarna gaan de aanwezigen in groepen uiteen. Een groep krijgt valpreventie met de fysiotherapeut (hoe stap je veilig op en van de fiets). De andere groep kan buiten op fietsen van rijwielhandel Egberts uit Borger oefenen, onder begeleiding van een fysiotherapeut. Ook kunnen mensen hun eigen fiets meenemen. De orthopedisch instrumentenmaker (OIM) presenteert preventiemateriaal, zoals heupbeschermers.

Veel orthopedische patiënten zijn bang om te vallen en durven daarom niet meer te fietsen. Juist voor deze mensen is het belangrijk dat zij blijven bewegen. De functie van hun knie en/of heup vaart daar wel bij. Daarnaast is fietsen natuurlijk goed voor de algehele conditie.

Datum en locatie: zaterdag 13 juni, 9.30 tot 12.00 uur (zaal open vanaf 9.00 uur), ziekenhuislocatie Refaja, Boerhaavestraat 1 in Stadskanaal.