Dermatologen checkten huid bij Hoogeveens publiek › Treant Zorggroep

Dermatologen checkten huid bij Hoogeveens publiek

Geplaatst op: 14 mei 2012

Meer dan 150 bezoekers kregen advies over huidbescherming en huidcontrole door de dermatologen van Ziekenhuis Bethesda. Dit gebeurde afgelopen zaterdag tijdens de landelijke Bescherm Je Huid Dag.

Aanleiding voor de Bescherm Je Huid Dag is de onrustbarende stijging van het aantal mensen met huidkanker in Nederland. Tussen 2001 en 2011 steeg het aantal mensen met de diagnose huidkanker van ongeveer 15.000 naar bijna 40.000. Dermatoloog Bob Riemersma van Ziekenhuis Bethesda: “Nederlanders hebben over het algemeen een licht huidtype en zijn daardoor gevoelig voor zonlicht. Dit brengt een verhoogde kans op huidkanker met zich mee. Daarom is het belangrijk je huid zo goed mogelijk te beschermen tegen de zon en niet onder de zonnebank te gaan. Daarbij is eveneens belangrijk dat je je huid zelf regelmatig controleert en bij een verdacht plekje een afspraak maakt bij de huisarts.”

Dat er behoefte is aan het laten controleren van onregelmatigheden op de huid door een dermatoloog, bleek uit het grote aantal bezoekers dat zaterdagmiddag bij de huidartsen in de spreekkamer zat. De meeste plekjes waren moedervlekken, ouderdomswratten of -vlekken en actinische keratosen (‘zonlichtbeschadigingen’). Riemersma: “Bij het gros van de mensen hebben we hun zorgen gelukkig weg kunnen nemen. Bij verdachte plekjes hebben we de bezoeker geadviseerd eerst naar de huisarts te gaan.”

Gerelateerde specialismen