Preventieve controles bij ingangen ziekenhuislocaties Hoogeveen, Stadskanaal en Emmen › Treant Zorggroep

Op www.treant.nl/corona hebben wij al ons nieuws over corona gebundeld

Preventieve controles bij ingangen ziekenhuislocaties Hoogeveen, Stadskanaal en Emmen

Geplaatst op: 21 maart 2020

Bij de hoofdingangen van onze ziekenhuislocaties in Hoogeveen, Emmen en Stadskanaal worden alle patiënten, bezoekers en medewerkers die naar binnen willen preventief gecontroleerd. Mensen zonder klachten of koorts kunnen doorlopen naar binnen.

In Hoogeveen en Emmen zijn hiervoor speciale tenten ingericht. Op onze ziekenhuislocatie in Stadskanaal hebben we bij de hoofdingang een toegang met een sluisfunctie waar de controles plaatsvinden. Op deze manier proberen we onze patiënten, medewerkers en bezoekers te beschermen.

Controles door coassistenten
De controles worden uitgevoerd door onze coassistenten. Omdat hun coschappen vanwege de situatie tijdelijk zijn stopgezet, willen ze graag op een andere manier helpen. Hier zijn we heel blij mee! De coassistenten werken onder supervisie van onze afdeling Infectiepreventie, een arts-microbioloog en een infectioloog. Uiteraard goed beschermd!

In onderstaande video legt coassistent Jordy legt uit wat je als patiënt of bezoeker kunt verwachten - in deze tijd waarin we ons zo goed mogelijk moeten beschermen tegen het corona-virus - als je ziekenhuislocatie Scheper in wilt. 

Neem een kijkje in de screeningstent op ziekenhuislocatie Scheper

Neem een kijkje in de screeningstent op ziekenhuislocatie Scheper

Informatie over het coronavirus

Op www.treant.nl/corona vind je alle informatie over de maatregelen in onze ziekenhuizen en woonzorgcentra.

Belangrijke informatie over bezoek
Er is helaas geen bezoek mogelijk op de Intensive Care, hartbewaking (CCU) en de speciale isolatieafdeling voor corona-patiënten op onze ziekenhuislocatie in Emmen. Dit geldt voor álle patiënten die opgenomen zijn op deze afdelingen, zowel voor patiënten die besmet zijn met het coronavirus als voor patiënten die om andere redenen zijn opgenomen (patiënten uit deze regio én andere regio's). Een ontzettend moeilijke maatregel voor patiënten en hun naasten, maar wel een die we moeten nemen om kwetsbare patiënten te beschermen. We houden familieleden natuurlijk op de hoogte van de situatie van hun naaste. Ook op onze locaties voor wonen en zorg is helaas geen bezoek meer mogelijk. Meer informatie

Patiënten op de andere ziekenhuisafdelingen mogen geen bezoekers meer ontvangen van buiten Drenthe, Groningen en Friesland. We willen zo de risico’s op verspreiding van het coronavirus tot een minimum beperken.

Bekijk de veelgestelde vragen voor patiënten en bezoekers en voor welke ziekenhuiszorg u op welke locatie terecht kunt tijdens de coronacrisis