Workshop Look Good Feel Better in Stadskanaal › Treant Zorggroep

Workshop Look Good Feel Better in Stadskanaal

Ziekenhuislocatie Refaja van Treant Zorggroep houdt op donderdag 12 september van 10.00 tot 12.00 uur een gratis workshop over uiterlijke verzorging bij kanker. De workshop die samen met de stichting Look Good Feel Better wordt georganiseerd, richt zich op mensen met kanker. Door hen te helpen er goed en verzorgd uit te zien, wil Treant Zorggroep deze patiënten een steuntje in de rug geven.

Make-up en pruiken
Tijdens de workshop krijgen de deelnemers adviezen en tips over het verzorgen van hun uiterlijk. Schoonheidsspecialisten, visagisten en kappers gaan aan de slag met huidverzorging, make-up en de mogelijkheden die een pruik biedt. Er is gelegenheid om te experimenteren met sjaals en andere alternatieven. Ook kunnen deelnemers vragen stellen over het veranderende uiterlijk bij de behandeling van kanker. 

Het is erg gezellig om in de tijd van chemotherapie anders bezig te zijn met je ziekte, samen met lotgenoten. Een echte aanrader!

Locatie en aanmelden
De workshop vindt plaats op donderdag 12 september in de Zwartsenbergzaal in ziekenhuislocatie Refaja, Boerhaavestraat 1 in Stadskanaal. Aanmelden kan via e-mail: oncologieconsulenten@treant.nl of telefoonnummer 0599 65 45 29. Deelname is gratis. 

Als u de workshop op deze dag niet kunt bijwonen, dan kunt u ook terecht bij de workshop bijwonen in Hoogeveen op 14 oktober of in Emmen op 14 november.

De stichting
De stichting Look Good Feel Better organiseert door het hele land de workshop uiterlijke verzorging bij kanker. Kanker en de verschillende behandelingen zoals chemotherapie kunnen leiden tot uiterlijke veranderingen. Zo kunnen patiënten littekens oplopen, haaruitval en huidproblemen krijgen. Op een positieve manier geeft de stichting praktische informatie en advies over het onderwerp. Stichting Look Good Feel Better zet zich in om mensen met kanker te steunen bij hun uiterlijke verzorging en zichzelf weer te laten zijn. Meer informatie op www.lookgoodfeelbetter.nl.

De workshop is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Roparun.

Ik had vanochtend eerst twijfels om te gaan, maar ik had het niet willen missen. Ik vond het geweldig!