Theatervoorstelling ‘Niemand is hier eenzaam’ in Oostermarke › Treant Zorggroep

Op www.treant.nl/corona hebben wij al ons nieuws over corona gebundeld

Theatervoorstelling ‘Niemand is hier eenzaam’ in Oostermarke

Veel mensen voelen zich eenzaam. Oudere mensen, maar ook jongeren. Toch heeft bijna niemand het erover, terwijl we allemaal verlangen naar verbinding. Op dinsdag 3 maart komt de theatervoorstelling ‘Niemand is hier eenzaam’ naar Treant-locatie Oostermarke in Emmen om het taboe te doorbreken.

Op een geïmproviseerde tribune in het restaurant van Oostermarke hoort u via een koptelefoon verhalen en gedachten van bewoners in het verzorgingshuis.

Een stem vertelt: ‘Raf was zeventien jaar toen hij plots overleed. Zijn geest waart nu door het verzorgingstehuis, ‘eeuwig jong’. De bewoners kunnen hem niet zien en niet horen, ‘terwijl hij nog zoveel had willen zeggen.’ U ziet acteurs terwijl het dagelijkse leven in Oostermarke gewoon doorgaat. Hoe bijzonder is dat?!

Kaartjes voor deze unieke voorstelling zijn te koop via de website van PeerGroup, locatietheater Noord-Nederland.

Jong & oud in verbinding

Tijdens drie extra (besloten) theatervoorstellingen genieten scholieren en bewoners, cliënten, naasten, medewerkers en vrijwilligers van Treant samen van de voorstelling en gaan zij hierna in gesprek over eenzaamheid.

Treant biedt op haar locaties ruimte aan culturele activiteiten, omdat ze zorgen voor reuring, verbinding en een glimlach op vele gezichten.

Informatie over het coronavirus

Op www.treant.nl/corona vind je alle informatie over de maatregelen in onze ziekenhuizen en woonzorgcentra.

Belangrijke informatie over bezoek
Bezoek aan corona-patiënten op onze ziekenhuislocatie in Emmen is helaas niet mogelijk. Dit geldt voor patiënten met Covid-19 (uit deze regio én andere regio's) die zijn opgenomen op de Intensive Care, hartbewaking (CCU) en de speciale isolatieafdeling. Een ontzettend moeilijke maatregel voor patiënten en hun naasten, maar wel een die we moeten nemen om kwetsbare patiënten te beschermen. We houden familieleden natuurlijk op de hoogte van de situatie van hun naaste.
Voor patiënten die om andere redenen zijn opgenomen (non-Covid patiënten uit deze regio én andere regio's) is bezoek mogelijk van maximaal 1 gescreende persoon voor 1 uur per dag. Deze bezoekregeling geldt nu ook voor non-Covid patiënten op de Intensive Care, Eerste Hart Hulp, hartbewaking (CCU), Verloskunde, Kinderafdeling en Spoedeisende Hulp. 
Ook op onze locaties voor wonen en zorg is helaas geen bezoek meer mogelijk.
Voor patiënten die terminaal zijn, wordt een uitzondering gemaakt. Meer informatie


Patiënten op de andere ziekenhuisafdelingen mogen geen bezoekers meer ontvangen van buiten Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel. We willen zo de risico’s op verspreiding van het coronavirus tot een minimum beperken.

Bekijk de veelgestelde vragen voor patiënten en bezoekersvoor welke ziekenhuiszorg u op welke locatie terecht kunt tijdens de coronacrisis en de informatiepagina over coronazorg voor patiënten in De Horst (incl. veelgestelde vragen & informatie voor familieleden).