Publiekslezing incontinentie › Treant Zorggroep

Publiekslezing incontinentie

Veel mannen en vrouwen hebben te maken met blaas- en darmcontroleproblemen. Deze problemen komen voor op alle leeftijden. Bij een groot deel van deze mensen hebben de klachten invloed op het dagelijks leven en sociale activiteiten. Mensen schamen zich, praten er niet over, durven soms de deur niet meer uit en zoeken laat medische hulp. Vaak denken ze dat er niets aan te doen is of dat het bij het ouder worden hoort.

Ongewild urine- en ontlastingsverlies is een medisch probleem, waarvoor vaak oplossingen bestaan die de kwaliteit van leven kunnen verbeteren. Daarom organiseert Treant Zorggroep op 9 oktober, tijdens de week van de continentie, een informatieavond over urine- en ontlastingsincontinentie. Tijdens deze informatieavond geven dr. Takens (uroloog), dr. De Wet (gynaecoloog), Annie Holman (urologieverpleegkundige) en Wilma van der Meer (continentieverpleegkundige) u uitleg over urine- en ontlastingsincontentie bij mannen en vrouwen, over de oorzaken en behandelmogelijkheden. Aan het einde van de avond heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen aan de aanwezige deskundigen. U kunt uw vragen ook anoniem stellen via een vragenformulier.

De informatieavond vindt plaats in de Zwartsenbergzaal van ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal.

Programma

19.30 – 19.35 uur          Welkom
19.35 – 20.00 uur          Urine-incontinentie door Annie Holman, urologieverpleegkundige  (UCS)
20.00 – 20.20 uur          Urine-incontinentie bij mannen door dr. Takens, uroloog
20.20 – 20.40 uur          Pauze met een hapje & drankje en mogelijkheid om de stand te bezoeken
20.40 – 21.00 uur          Incontinentie bij vrouwen door dr. de Wet, gynaecoloog
21.00 – 21.20 uur          Ontlastingsincontinentie door Wilma van der Meer, continentieverpleegkundige
21.20 – ca. 21.30 uur    Vragen aan het panel (sprekers en dr. Schasfoort, chirurg)

Aanmelden

Iedereen is van harte welkom om deze informatieavond bij te wonen. De entree is gratis. U kunt zich per mail aanmelden via treant@coloplast.com. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang met aanmelden.